2017-11-20

Jesus

" Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd."- Jesus

Jesus

Jesus är den kristna trons kärna och stjärna. Allt kretsar runt Honom. Kristen tro kan sammanfattas i tre ord, ”Jesus är Herre”. Gud personifierades i Jesus och Den Helige Ande pekar på Honom i dag. När allt annat har bleknat kommer Jesus fortfarande att lysa.

Du kan starta om ditt liv

I Bibeln står det att du kan få ett personlig möte med Jesus om du öppnar ditt hjärta. Om du erkänner Jesus som herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli räddad. Det är inte svårare än så. Gud är bara en bön bort. Du kan säga till Jesus så här:  " Jesus jag ger mitt liv till dig. Jag vill följa dig och jag vill att du lära känna dig. "  Om du funderar på de här sakerna kan det vara skönt att få prata med andra som känt Jesus längre. Oavsett hur dina funderingar går vore det grymt kul om du ville komma till vår kyrka. Vi vill gärna träffa dig!

Vad tror vi om Bibeln?

Trots att Bibeln skrevs för länge sedan ser vi hur orden i den kan inspirera och lära oss om livet och om Gud som är den stora kärleken. Det finns många olika typer av böcker i Bibeln, allt från historieberättande böcker till poesi och brev. Det finns många djup och både sådant som är lättare och svårare att förstå. Vi tror att Bibeln är Guds inspirerade ord – sant, varaktigt och oföränderligt. Om du är mer nyfiken rekommenderar vi dig att haka på vid något bibelstudietillfälle.

Vad ska jag göra nu då?

En tro som hålls för sig själv för länge kan lätt bli inrutad och snäv. Livets stora frågor behöver vändas och vridas på och samtalas om! I kyrkan träffas de troende, ber tillsammans och lyssnar till någon som lägger ut texten kring något i Bibeln. Kyrkan behöver inte vara ett måste i kalendern – det kan vara oasen i veckan som man kan komma till och fylla på batterierna!

" Livet börjar med Jesus, en person som förvandlar allt i livet. Han kallar oss att leva i ett oändligt äventyr. Det börjar samma stund som vi väljer att följa honom."

Jesus svarade: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

Kontakta oss

Om du vill veta mer om Jesus . Om du vill du ha uppdateringar om vad som är på gång i kyrkan, fyll i din mail här så hör vi av oss inom kort med spännande nyheter och information.