Hoppa till innehåll

Det börjar här

"Om du möter Jesus möter du livet!

 Tron börjar med Jesus, en person som förvandlar allt i livet. Jesus är den kristna trons kärna och stjärna. Allt kretsar runt Honom. Kristen tro kan sammanfattas i tre ord, ”Jesus är Herre”. Gud personifierades i Jesus och Den Helige Ande pekar på Honom i dag. När allt annat har bleknat kommer Jesus fortfarande att lysa.

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. (Joh 3:16)

Hur blir man Frälst

varför Jesus?

Vi tror att alla människor syndat mot Gud och att alla behöver frälsning från syndens makt och konsekvenser. Synd betyder avsaknad av Gud – allt mörker, all själviskhet och ondska. Frälsning betyder räddning. Räddning från ett liv skild från Gud, som vill vara oss nära. Vi tror att Jesus dog för vår skull – att han en gång för alla betalade priset för synden och att han är den ende frälsaren, medlaren mellan Gud och människa.

Den goda boken

Trots att Bibeln skrevs för länge sedan ser vi hur orden i den kan inspirera och lära oss om livet och om Gud som är den stora kärleken. Det finns många olika typer av böcker i Bibeln, allt från historieberättande böcker till poesi och brev. Det finns många djup och både sådant som är lättare och svårare att förstå. Vi tror att Bibeln är Guds inspirerade ord – sant, varaktigt och oföränderligt. Om du är mer nyfiken rekommenderar vi dig att haka på vid något bibelstudietillfälle. Kolla kalendern!

Ta nästa steg

Vi ses i kyrkan!

En tro som hålls för sig själv för länge kan lätt bli inrutad och snäv. Livets stora frågor behöver vändas och vridas på och samtalas om! I kyrkan träffas de troende, ber tillsammans och lyssnar till någon som lägger ut texten kring något i Bibeln. Kyrkan behöver inte vara ett måste i kalendern – det kan vara oasen i veckan som man kan komma till och fylla på batterierna!

Tillbaka till framtiden

Hur gör man nu då?

Att följa Jesus

I Bibeln står det att om du erkänner Jesus som herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli räddad. Det är inte svårare än så. Gud är bara en bön bort. Om du funderar på de här sakerna kan det vara skönt att få prata med andra som känt Jesus längre. Oavsett hur dina funderingar går vore det grymt kul om du ville komma till Pingstkyrkan.Här kommer du att möta som gjort olika resor för att vara där du är.Ny i tro. Vi vill gärna träffa dig!