Börja det nya året med bön OCH BIBELLÄSNING

Det nya året är här med allt vad det kan innebära. Det bästa vi kan göra är att lägga det i Guds händer och att börja året med bön!

Här ner får du hjälp att börja det nya året .

VARFÖR KORINTIE-BREVEN?

Ingen annan bok i nya testamentet kan beskriva kyrkans och tro i praktiken. Det är tydligt att församlingens utsatta situation i den hedniska och pluralistiska omgivningen ledde till många bekymmer för då tiden kyrkan. Man lät sig splittras i olika grupperingar, där rådde oordning när man firade nattvard och man tvistade om de andliga gåvorna. Där förekom incest, otukt och äktenskapsbrott. Somliga förnekade uppståndelsen. Korintebreven är en ocensurerat skrift  – där fanns många trassliga problem, som Paulus behövde ta itu med. Men som trots allt församligen forfarande levde i full närvaro av Jesu Kristus.

Korintierbreverna på sex veckor.

Några vägledande ord om vad denna 6-veckorsprogram kommer att innehålla:
Varje tisdag kommer det att läggas ut en video på kyrkans sociala plattformar men några guldkorn ur första Korintierbrevet.

• 6 Veckors läsningsplan 10 minuters bön kl. 20:23
  • Bibelstudier i form av veckomöten och en praktisk utmaning
  • 6 söndagar med predikan utifrån första Korintierbrevet
  • Veckans andakt varje onsdag

Om Korintiebreven

Att studera Bibeln är något av det mest centrala i vår församlings verksamhet. Därför inbjuder vi till Bibelseminarium kl 19:00 den första onsdagen i varje månad.
Samlingen består av en undervisning följt av enkelt fika och samtal för den som önskar.

Dessutom har vi en Bibelstudieserie, som är en del av 6 veckor genom I-II Korintiebrevet som församlingen inbjuder till under 4-5 februari..

Här brevid  finner du inspelningar till några av de Bibelstudieserier som vi har hållit i Pingstkyrkan i Solna.

BIBELHELG 4-5 feb

13.00-15.00 Seminarium

15.05 Fika

16.00 Seminarium

11.00 Gudstjänst

HEnrIK ÅSTRÖM

Henrik Åström

Henrik är verksam som pastor och föreståndare i Pingstkyrkan i Lund.

Henrik brinner för den lokala församlingens uppdrag och att förkunna det kristna budskapet.

Henrik är – Teol. Kandidat vid Örebro teologiska högskola
– Teol. Master vid Kristiansands teologiska högskola. (Praktisk teologi).

Henrik är även verksam inom:

– Pingst teologiska nätverk
– ALT- styrelseledamot (Akademi för ledarskap och teologi